Halal Marokkaans eten bestellen

De bekende Marokkaanse keuken kent vele gerechten met invloeden van de Berbers, de Moren, de Arabieren en Andalusië. Het mooie aan de Marokkaanse gerechten is dat elke streek in Marokko zijn eigen variant kent met een andere kruiden samenstelling. Dit maakt het heel divers. Op halaletenbestellen.nl bieden we diverse Marokkaanse halal Restaurants aan die een scala aan Marokkaanse gerechten aanbieden. Wij hebben voor jou een opsomming gemaakt van de populairste Marokkaanse gerechten.

Couscous

Couscous wordt wel gezien als het nationale gerecht van Marokko. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen durumtarwe, dat in verschillende maten beschikbaar is. Voor de bereiding van de couscous wordt traditioneel gezien gebruik gemaakt van een tweedelige pan. In de onderste pan wordt er water aan de kook gebracht en in de bovenste pan wordt de couscous vaak samen met groenten gestoomd. Dit gebeurt door middel van gaatjes tussen de onderste en bovenste pan. Couscous wordt geserveerd met verschillende groenten, zoals kikkererwten, wortel, courgettes, tomaten, pompoen, tuinbonen en witte kool. Meestal zit er ook rund- of lamsvlees in het gerecht, maar ook kip wordt wel eens gebruikt. Geen voorstander van vlees in je couscous? Kies dan voor een vegetarische couscous.

Harira

Waar je ook komt, de harira zal nooit hetzelfde smaken. Deze rijkgevulde nationale Marokkaanse soep kent vele varianten met als belangrijkste ingrediënten tomaten, kikkererwten, linzen en selderij. Vaak zit er vlees in de soep in de vorm van gehaktballetjes of kleingesneden stukjes rund- of lamsvlees.

Tajine

De tajine is een stoofpot van aardewerk waar vlees- en visschotels in gemaakt worden. Het gerecht draagt dus eigenlijk dezelfde naam als het potwerk waar het in bereid wordt. De werking van de tajine lijkt op die van de braadpan wat er voor zorgt dat het vlees of de vis heerlijk mals wordt. Een tajine kan bereid worden met kip, vis of vlees in combinatie met velen verschillende soorten groenten. Ook worden er soms amandelen, pruimen of olijven aan het gerecht toegevoegd.

Halal Marokkaans eten bestellen bij halaletenbestellen.nl

Halal Marokkaans eten bestellen doe je eenvoudig op halaletenbestellen.nl. De voordelen zijn:

  • Een ruime keuze aan diverse soorten Marokkaanse halal gerechten.
  • Ook een ruim aanbod aan vis- en vegetarische Marokkaanse gerechten.
  • Vanaf elke locatie online je bestelling plaatsen.
  • Meerdere betaalopties, zoals ideal of contant.
  • Een snelle levering.