Totstandkoming van deze website

Halaletenbestellen.nl is een initiatief van drie goede vrienden. Het is een website waar alleen restaurants op staan die halal gerechten aanbieden. Het idee om een website te creëren waar alleen halal restaurants worden aangeboden begon eigenlijk met een ergernis. Wij zijn namelijk alle drie moslim en houden (zoals iedereen) van lekker eten, maar dat moet uiteraard wél halal zijn. Elke keer als we eten wilden bestellen viel het ons op dat het vaak erg lastig was om te bepalen of een restaurant wel of geen halal vlees aanbood. En van de informatie die op internet stond werden we ook nooit wijzer. We moesten dan elk restaurant bellen om na te gaan of het vlees halal is. Uiteindelijk hebben we besloten het heft in eigen handen te nemen door die ergernis om te zetten in een idee en vervolgens een concreet plan. Het resultaat is deze website: Halaletenbestellen.nl. Een website waar enkel restaurants staan die halal gerechten aanbieden.

Visie

Wij geloven in de kracht van het collectief. Daarom streven wij niet alleen naar een betrouwbare website waar moslims halal restaurants bij hen in de buurt kunnen vinden, maar ook naar een platform voor moslims. Een platform waarbinnen de bezoekers zelf hun mening kunnen geven over het restaurant. Dit kan door middel van het plaatsen van een beoordeling bij het restaurant. Op elke restaurantpagina is om die reden een module opgenomen waar je het desbetreffende restaurant kunt beoordelen. Ook kun je stemmen of een restaurant al dan niet halal is. Heb jij daarom goede redenen om aan te nemen dat een restaurant wel of niet halal is? Dan kun je dat delen met de rest. Op die manier bundelen we de krachten en zorgen we met zijn allen voor een betrouwbare website.

Werkwijze

Wij van Halaletenbestellen.nl begrijpen als geen ander dat het voor moslims belangrijk is dat het vlees van het restaurant waar zij eten bestellen halal moet zijn. Daarom gaan wij zorgvuldig te werk alvorens wij een restaurant op onze website plaatsen. Alhoewel de restaurants vaak over een halal certificaat beschikken zijn wij niet bevoegd om een halal certificaat van de restaurants te eisen. Wij moeten het daarom doen met de middelen die we hebben. De restaurants die op Halaletenbestellen.nl staan zijn derhalve in twee categorieën onderverdeeld. Op de restaurantpagina’s staat onder het kopje ‘Halal Restaurant?’ vermeld tot welke categorie het desbetreffende restaurant behoort. De twee categorieën zijn:

  • Dit restaurant geeft zelf duidelijk aan halal gerechten aan te bieden.
  • Als je dit ziet staan, dan heeft het restaurant zelf duidelijk aangegeven één of meerdere halal gerechten aan te bieden. Dit kan in dat geval mondeling of schriftelijk doorgegeven zijn. Indien het restaurant deels halal is dan staat duidelijk aangegeven welke gerechten halal zijn.

  • Eén of meerdere instanties bevestigen dat dit restaurant halal gerechten aanbiedt.
  • Als je dit ziet staan dan geven één of meerdere instanties duidelijk aan dat dit restaurant halal gerechten aanbiedt. Dit zijn instanties anders dan het restaurant zelf.

Alhoewel wij onze uiterste best doen om enkel restaurants op onze website te plaatsen die halal gerechten aanbieden, kan het in een uitzonderlijk geval voorkomen dat er een restaurant tussen zit dat helemaal geen halal gerechten aanbiedt. Heb je daarom het idee dat een restaurant helemaal geen halal producten in huis heeft en toch op onze website staat meldt dit dan aan ons via ons contactformulier. Wij zullen dan nagaan of dit klopt en het restaurant van onze website verwijderen in het geval dat het restaurant geen halal gerechten aanbiedt.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat jij een supergoed restaurant kent dat halal gerechten aanbiedt, maar (nog) niet bij ons op de website staat. Meldt dit dan via het formulier restaurant aanbevelen. Wij zullen dan eveneens na gaan of het restaurant halal producten aanbiedt. Indien dit het geval is zullen wij het restaurant aan Halaletenbestellen.nl toevoegen.

De website

Wij van Halaletenbestellen.nl doen ons uiterste best om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren. Wij beseffen ons dat de website nog niet helemaal optimaal is en dat er nog veel aan verbeterd kan worden. Heb jij nog verbeterpunten of tips om de website te verbeteren? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier.